Search
Close this search box.

همه چیز در مورد دندان مصنوعی

آنچه باید در مورد دندان مصنوعی بدانید

چه متقاضی استفاده از دندان مصنوعی بوده یا خودتان یا اطرافیانتان در حال استفاده از آن باشید، مطمئناً سوالاتی برای شما در این مورد پیش آمده است. در ادامه در مورد دندان مصنوعی، مراقبت های لازم از آن و تاثیر آن در بهبود سلامت دهان و دندان صحبت خواهیم کرد.

دندان مصنوعی چیست؟

2mirzai

دندان های مصنوعی پروتزهایی هستند که شامل دندان و لثه مصنوعی بوده و برای جایگزینی کل دندان های دهان (پروتز کامل) یا تعدادی از آن ها (پروتز جزئی) استفاده می شوند. این پروتز ها به گونه ای طراحی می شوند که با دهان و دندان های دیگر فرد هماهنگی داشته باشند.

دندان مصنوعی از چه چیزی ساخته شده است؟

در گذشته این پروتز ها از پرسلن یا پلاستیک ساخته می شدند اما انواع جدید تر معمولاً از رزین سخت ساخته می شوند. این مواد نسبت به دندان طبیعی خود فرد شکننده تر هستند و در صورت افتادن ترک برداشته، لب پر شده یا می شکنند. همچنین سریعتر از دندان طبیعی فرسوده می شود پس بهتر است تقریباً هر پنج سال یکبار با مجموعه جدید پروتز جایگزین شوند.

برای بخش لثه دندان مصنوعی که در اصل تکیه گاه دندان ها است نیز از رزین مشابه بکار رفته برای دندان ها که یک ماده پلیمری انعطاف پذیر است استفاده می شود.

دندان مصنوعی جزئی یا پارسیل

دندان مصنوعی جزئی یا پارسیل

 

گاهی فرد تنها چند دندان خود را از دست داده است یا دندان های کناری به اندازه کافی قوی نیستند تا از ساختارهایی مثل بریج حمایت کنند در این صورت از دندان مصنوعی جزئی (پارسیل) استفاده می شود.

این دندان ها به دندان های طبیعی مجاور محکم می شوند تا جابجا نشوند و می توان آن ها را برای تمیز کردن، موقع خواب و یا هر زمان دیگری از دهان در آورد.

پروتز یا دندان مصنوعی کامل

پروتز یا دندان مصنوعی کامل

 

این پروتز برای جایگزینی کل دندان ها یا فک بالا یا پایین استفاده شوند. این دندان ها را میتوان بدون چسب یا با چسب خوراکی در محل خود نگه داشت. این پروتز را می توان در هر زمانی از دهان خارج کرد.

پروتزهای فوری و اوردنچر

پروتزهای فوری و اوردنچر

 

پروتزهای فوری با دندان های مصنوعی کامل و جزئی فرق می کنند. این پروتز ها قبل از کشیدن دندان ها ساخته می شوند و بلافاصله بعد از خارج کردن دندان ها به جای آن ها قرار می گیرند تا در مدت زمان بهبودی که حدود شش ماه طول می کشد استفاده شوند. پس از تکمیل فرآیند بهبود و آماده شدن دهان، دندان مصنوعی دائمی قرار داده می شود.

اگر استفاده از دندان های مصنوعی سنتی ناراحت کننده باشد یا تعدادی دندان در فرد باقی مانده باشد می توان  اوردنچر را بر روی ریشه این تعداد دندان یا بر روی پایه ایمپلنت قرار داد. در این حالت دندان مصنوعی دیگر جابجا نمی شود و برای فرد راحت تر است.

نحوه تمیز کردن و مراقبت از دندان مصنوعی

fatemi dental clean dentures 1

 

درست است که انواع پروتز، دندان های مصنوعی هستند و با دندان طبیعی متفاوتند اما باکتری، پلاک و جرم بر روی آن ها قرار می گیرد و می تواند باعث آسیب به دندان های باقیمانده و لثه شود.

پروتز را از دهان خود خارج کنید و بر روی آن آب بگیرید تا مواد غذایی گیر افتاده در آن پاک شود. سپس با استفاده از یک صابون ملایم و یک مسواک بسیار نرم آن را تمیز کنید. از خمیر دندان یا هیچ ماده شوینده دیگری برای تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده نکنید چرا که باعث سایش آن می شود. پس از تمیز کردن حتماً آن را آبکشی کنید.

لثه ها و دندان های دیگر خود را می توانید با یک مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید تمیز کنید. در صورتی که مسواک نرم ندارید لثه های خود را با یک دستمال نرم و مرطوب تمیز کنید.

در هنگام خواب پروتز ها را از دهان خارج کنید و به لثه خود استراحت دهید.

دکتر علیرضا میرزائی
  • دانش آموخته لیزر از دانشگاه RWT آخن آلمان
  • مشاور عالی بخش لیزر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
  • مدرس رسمی Institute of Esthetic & Restorative Dentistry آلمان
  • مدرس بخش لیزر آکادمی اندودانتیکس های ایران

 

برای دریافت بهترین راهکار و مشاوره برای اصلاح طرح لبخند ، بازسازی دندان های از دست رفته و تجربه دندانپزشکی بدون درد با مطب دکتر علیرضا میرزائی ۰01144234503 تماس بگیرید.

و یا پیام خود را در فرم ارسال پیام برای ما بفرستید »

شماره واتساپ ۰۹۳۸۳۸۰۱۵۳۴

Choose your preferred day and time.

Contact you – free consultation